Da Kjeld & Henri flyttede ind på Les Trois Noyers

Kjeld og Henri
Print Friendly

Hvis I kommer kørende hertil i bil, fra DK, og vil spørge om vej , så lad være med at spørge efter Helle og Henrik, for så er der ingen der ved hvem I taler om – men hvis I til gengæld spørger efter Kjeld og Henrí – er der helt sikkert en del, her i området, som ved hvem I spørger om.

For jo – her i det franske hedder vi ikke længere Helle og Henrik, men derimod ……..Kjeld og Henrí

Henrik er ikke så ked af sit nye navn – meeeeen jeg ved nu ikke rigtig hvad jeg skal mene om mit nye franske navn, Kjeld !!!!

Mit nye navn, opstod den første sommer vi boede her, til en af byens fællesarrangementer. Henrik var på arbejde på Korsika, så jeg tog af sted alene.

Nu var det meget lidt fransk jeg kunne forstå – og ikke mindst tale på det tidspunkt,( ikke at det er blevet så meget bedre -endnu!!!) men pludselig kunne jeg alligevel godt forstå at jeg var samtale emne – der blev nemlig snakket om mit navn!!!

Faktisk var det en stor diskussion, for i Frankrig går det bare ikke at hedde Helle. H udtales nemlig ikke – så derfor bliver Helle til Elle, og den går ikke , for Elle betyder hun på fransk, og det er jo meget uhøfligt at kalde en person for hun

Alt det kunne jeg nogenlunde godt forstå at de talte om, og jeg kunne også forstå at der var flere der kom med forskellige forslag til nyt kalde navn, og pokker også – for diskussionen endte med at der var stor enighed om, at Kjeld var et rigtigt godt navn !!!!!!

– Og der stod jeg så med min store manglende sprogkundskaber, og kunne ikke forklare at Kjeld altså er et mandenavn i DK – og at jeg desuden slet ikke synes at det navn var en særlig god ide.. Men ak ak – nu hedder jeg så Kjeld i daglig tale, og jeg tror desværre at det navn er kommet for at bliveH & H 1

Så derfor er det nu Kjeld og Henri som bor på Les Trois Noyers

– Og for det ikke skal være løgn, har vi, Kjeld og Henri valgt at kalde vores nyeste hund for Louis, og da S´et ikke udtales bliver det til Loui… som betyder Ham på fransk!!!  – til stor morskab for vores naboer :-)

Salut

Kjeld et Henrì

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *