Så er loppemarkedssæsonen skudt godt i gang her i Frankrig

forside
Print Friendly

Franskmændene elsker Loppemarkeder, eller Vide grenier ( tøm loftet) som de hedder på fransk, og her kan man finde ALT, for franskmændene smider ikke noget ud. Alt bliver gemt og forsøgt solgt på diverse loppemarkeder, og nogle gange kan man være heldige at gøre et KUP.

Hver eneste weekend, eller helligdage er der loppemarkeder rundt omkring i hele Frankrig.billede2

I vores område er der også masser af loppemarkeder hver weekend, og her i vores egen lille by, Tailhac, havde vi loppemarked sidste weekend. Vi kan ikke prale med et stort loppemarked, til gengæld har vi altid hjemmelavet pommes frites, grill stegte pølser, flüte og kage på menuen. billede

Det betyder selvfølgelig at der skal skrælles en masse kartofler, der skal sættes telt og borde op, og der skal indkøbes drikkevarer m.m.

Kartoffelskrælningen i år gik i flyvende fart, de 30 kg kartofler var skrællet på kort tid, men i år havde vi også rigtig god hjælp fra min bonus niece Lotte, som har været på besøg her hos os. Hun er den fødte kartoffelskræller :-)

lotte

Og jo hun er godt pakket ind, for det var desværre lige den weekend hvor her var koldt, så jo vi frøs lidt til det loppemarked, men det var nu hyggeligt, som altid, alligevel.

Nå ja, alle de kartofler skulle jo også i frituren – og der tog Lotte også lige fat, og vupti havde hun og jeg friturestegt de 30 kg… Og ja – så stank vi af fritureolie resten af dagen:-)  Vi fik også gjort nogle gode loppe køb. Lotte fik handlet 2 flotte kurve til hele 2 euro, og jeg fik fingrene i 4 gamle fletstole til 10 Euro, og det var ikke pr. styk men den samlede pris for alle 4 stole :-)lotte 2

Jo, så hvis i er til loppemarkeder, kan det klart anbefales at tage ud og besøge nogle af dem, mens I er på ferie her. Jeg har den “store” loppemarkeds bog liggende for 2016 til udlåns, hvori man læse hvor og hvornår der er loppemarkeder her omkring.

– og hvis I ikke når at komme på loppemarked mens I er her , kan jeg anbefale at I besøger Jørgen og Sunnys butik i Stubbekøbing eller deres webshop på : www.franskeloppefund.dk       Franske lopper

 

 

 

Udover besøg af Lotte som har været her i 2 uger har vi også haft besøg af vores venner Rikke, Carsten, Lars og Annika , som havde benyttet sig af billige flybilletter via EasyJet

Henriks mor har også været på besøg her, hun fløj dog med Air France til Clermont Ferrand i stedet.

Nu er der så ikke flere private besøg i kikkerten de næste par uger, så vi er i fuld gang med alverdens projekter – og et af dem er MEGET beskidt, men det skal nok blive godt når vi, måske, snart bliver færdige.

Her får I lige nogle billeder fra starten af det beskidte projekt – og så må I vente med at se resultatet til senere.

smedje 3 smedje 2 smedje 1

 

Mange hilsner herfra Les Trois Noyers

:-) Helle

– og her til sidst lige et billede af en af vores naboers hus – og æsel, og på den måde kan man jo også få slået græsset

IMG_1405

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *